Saturday, 7 April 2012

UMNO cuba meng'LYNAS'kan otak budak sekolah

Apa nak jadi la dengan Ketua UMNO Bahagian sorang ni...Kalo orang lain jangan harap la nak merayu-merayu penuh kesayuan...Wakakaka

Apa yang aku maksudkan adalah mengenai satu program penyampaian notebook kepada pelajar-pelajar beberapa buah sekolah menengah di Bagan Serai..Program diadakan di SMT Kerian petang tadi..

Sebelum dia bagi notebook tu,dia mulakan dengan bagi ucapan perasmian..Dalam ucapan tu,si ketua bahagian mula melobi dengan cara yang paling kesian aku rasa..Hahahaha

Ada ka patut dia kata..."Tuan-tuan dan puan-puan,tengoklah beta prihatinnya kerajaan dengan rakyat sehinggakan anak-anak tuan-tuan dan puan-puan dapat laptop percuma"..Pastu dia sambung lagi..."Jadi apa salahnya jika saya meminta jasa baik tuan-tuan dan puan-puan untuk menyokong kerajaan dan memenangkan keempat-empat kerusi di Parlimen Bagan Serai ini.."

Kahkahkahkahkah!!! Hangpa pakai akai la pikiaq...

Itu dah kira memang dah teruk sangat UMNO ni haa..Dah memang tadak peluang la tu di Bagan Serai...Wakakakaka

Pastu sorang kawan aku bagi gambaq bawah ni..Apadaa..Tak puas melobi dengan mulut,tayang pulak sticker 1 Mongolia dengan ayat-ayat manis..Punya nak brainwash budak-budak sekolah supaya kenangkan jasa Barisan Natang!Awasilah anak-anak anda dari ajaran sesat UMNO dan Barisan Natang!

Zambry dan MIC tipu orang India

Ini kenyataan speaker sah Pakatan Rakyat...Aku ambik kat SUARA PERAK..Baguih hal bawah ni kalo hangpa rajin fotostat dan edarkan kepada orang-orang India..Hehehehe

Kenyataan Media YB V.Sivakumar, Timbalan Pengerusi DAP Perak, ADUN Kawasan Tronoh pada 6/4/2012 di Batu Gajah

Bila Nak Berhenti Bohong?

Budaya BN memperdayakan masyarakat India masih tidak berhenti lagi. Walaupun masyarakat India telah memberi satu pengajaran kepada BN dalam PRU12, tetapi mereka masih tidak berubah. BN tetap memberi janji-janji kosong untuk menipu masyarakat India semata-mata untuk mendapat undi mereka. Saya telah mengeluarkan satu kenyataan media mengenai isu sekolah Tamil di Jelapang 2 minggu yang lepas. Setakat ini tidak ada apa-apa maklum balas daripada kerajaan negeri mahupun MIC negeri Perak mengenai isu yang dibangkitkan. Saya difahamkan bahawa ada pemimpin-pemimpin MIC telah menjanjikan pembinaan sebuah sekolah Tamil di DUN Jelapang.  Adakah ini benar?

Jika kenyataan ini adalah benar, di manakah lokasi tanah yang telah dikenal pasti untuk membina sekolah Tamil itu di Jelapang? Adakah pihak yang mengeluarkan kenyataan itu telah membuat permohonan untuk tanah yang dikenal pasti itu? Jika ya, apakah status permohonan tersebut?

Setahu saya tidak ada apa-apa permohonan tanah dibuat oleh mana-mana pihak untuk membina sekolah Tamil di Jelapang.  Ini adalah satu pembohongan besar  yang dibuat oleh pemimpin BN untuk meraih undi masyarakat India di kawasan ini.

Memang DUN Jelapang memerlukan sebuah sekolah Tamil. DUN Jelapang mempunyai 23% pengundi orang-orang India. Peratusan ini membuktikan bahawa terdapat jumlah isi rumah kaum India yang agak ramai di kawasan ini. Kanak-kanak di kawasan ini terpaksa pergi ke jauh lebih kurang 10km untuk sekolah Tamil yang paling hampir. Saya memang bersetuju dengan cadangan membina sebuah sekolah Tamil di Jelapang. Tetapi, apa yang dijanjikan oleh BN adalah sekadar ‘menanam tebu di bibir’. Saya meminta masyarakat India di kawasan DUN Jelapang  supaya jangan terpedaya dengan janji-janji pilihanraya BN.

WAJIB BACA : Kenyataan rasmi MB pilihan rakyat

Kenyataan Media oleh Dato Seri Ir Mohd Nizar Jamaluddin

Pakatan Rakyat Perak ingin menolak segala serangan yang terkutuk oleh Menteri Besar Barisan Nasional, yang mana mengatakan bahawa EXCO Pakatan Rakyat terlibat dalam membenarkan dan meluluskan tanah untuk VALE di Teluk Rubiah.

Amat tidak masuk akal sama sekali untuk mengatakan bahawa kerajaan PR menawarkan bekas tanah resort di Teluk Rubiah kepada VALE kerana ia adalah tanah persendirian. Kerajaan Pakatan Rakyat Perak telah mencadangkan Tanjung Hantu sebagai kilang mempeletan bijih besi dan juga projek pusat distribusi yang mana dicadangkan VALE.
Tanjung Hantu terletak kira-kira 45km dari Teluk Rubiah dan merupakan tempat yang dinyahhutankan dan mempunyai penduduk yang bilangannya kecil sahaja. Tanah yang dicadangkan juga merupakan tanah milik negeri. Kita berpendirian teguh atas pendirian ini.

Surat saya hanyalah kenyataan pengaluan, untuk bersetuju untuk menimbangkan kesemua tapak yang dicadangkan termasuk Teluk Rubiah. Seperti mana jua seorang Menteri Besar yang bertanggungjawab, saya menunjukkan budi bahasa dan positiviti kepada seorang yang berpontensi menjadi pelabur asing kepada negeri yang mana patut diterima mereka sebelum apa-apa penyiasatan dan keputusan dibuat.

Hal tersebut hanya diperingkat permulaan sahaja. Laporan-laporan daripada agensi negeri yang berkaitan belum lagi dikumpulkan dan dibincangkan,dan ia masih belum dibincangkan dalam mana-mana mesyuarat EXCO. Oleh itu, tidak mungkin sebarang keputusan boleh dibuat atas isu tersebut. Isu tersebut hanya boleh akan dibuat selepas Penilaian Kesan Alam Sekitar dijalankan dan keputusannya hendaklah memuaskan. Tambahan pula agensi-agensi berikut harus dirunding terlebih dahulu:
• TNB: Yang mempunyai Stesen Janakuasa hampir dengan Teluk Rubiah
• Perdagangan dan Industri Antarabangsa Malaysia (MITI)
• Jabatan Perikanan dan Marin
• Pejabat Tanah dan Galian
• Kementerian Pertahanan : Untuk memastikan ia tidak akan membawa kesan terhadap protokol-protokol berkaitan dengan Tentera Laut
Kementerian Pelaburan, Pembangunan dan Industri :
Apabila kita mengkaji tapak yang berpotensi, kita amat terkejut dengan penemuan kita. Harta Makmur Sdn Bhd yang memiliki tanah resort Teluk Rubiah menghadapi masalah kewangan. Syarikat tersebut berhutang dengan kerajaan negeri lebih RM20juta untuk cukai pintu. Ia juga mempunyai sejumlah hutang dan pinjaman belum berbayar kepada pelbagai institusi kewangan melebihi RM200juta. Oleh yang demikian, kita ada beberapa pertanyaan.

Adakah keputusan untuk meluluskan projek tersebut di Teluk Rubiah dipengaruhi oleh pertimbangan untuk membantu Harta Makmur dalam keadaan kewangannya meskipun ia bertentangan dengan kehendak rakyat? Tapak tersebut dan kawasan sekitarnya mempunyai tugas sebagai menjadi tumpuan pelancongan di Manjung. Berjuta-juta ringgit dibelanjakan untuk mencantikan kawasan tersebut demi menjadikan ia tumpuan pelancongan yang luar biasa cantiknya. Saya juga ingin tahu mengapa Zambry begitu melindungi kepentingan Harta Makmur, meskipun ia jelas bertentangan dengan kebajikan rakyat.

Ia difahamkan bahawa jika terdapat sebarang pertikaian yang timbul atas projek ini, ia telah dinyatakan dalam perjanjian antara BN dan VALE bahawa hal berbangkit tersebut akan diselesaikan dalam mahkamah Singapura. Ini merupakan satu penghinaan terang-terangan kepada negara kita, negeri kita, dan rakyat kita yang mana kedua-dua pihak tidak mengiktiraf sistem kehakiman negara ini. Saya mahukan Zambry memberikan penjelasan menyeluruh tentang hal ini.

Meskipun EXCO saya dijemput ke Brazil untuk rundingan lanjut oleh VALE, tidak seperti BN, kami telah menolaknya kerana kita tak boleh bertanya soalan lanjut sedangkan yang sedia ada masih belum dijawab oleh mereka.

Kami menolak dan menafikan tanpa kompromi bahawasanya Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat telah berperanan dalam meluluskan projek tersebut dan penukaran tanahnya.

Saya selaku Menteri Besar ketika itu, bersama mana-mana ahli EXCO, tidak boleh membuat keputusan secara berasingan untuk meluluskan projek yang sebesar ini. Kita sebagai kerajaan negeri Perak pada waktu itu membuat keputusan secara kolektif untuk isu-isu seperti mana besarnya isu ini dan kita akan terus berbuat demikian apabila kita kembali menjadi kerajaan.

Zambry tidak boleh memilih dalam memberi maklumat kepada orang ramai. Gambaran yang diberikan Zambry merupakan gambaran separuh benar pada yang terbaiknya dan penipuan besar pada yang paling teruknya. Sekiranya Zambry ikhlas berkhidmat untuk rakyat dan tidak bermain politik murahan yang didakwa beliau sedang dimainkan oleh kami, kami menuntut dan mencabar beliau untuk mendiklasifikasikan dan mengisytiharkan yang berikut:

1. Kesemua minit mesyuarat oleh agensi-agensi kerajaan berkaitan VALE
2. Kelulusan EXCO BN untuk projek tersebut
3. Surat Kebenaran yang ditandatangani Zambry kepada VALE
4. Perjanjian pelaburan antara Kerajaan Negeri dan VALE

Kita percaya bahawa rakyat Perak, dengan hal diatas dinyahklasifikasi, tidak akan percaya segala penipuan oleh Barisan Nasional.

Rakyat Perak akan bangkit dengan keputusan yang bijak dan bernas untuk mengembalikan keadilan kepada Perak dan mengembalikan semula demokrasi kepada negara kita.

Jom turun Bukit Merah,Ipoh esok!!!


Sapa-sapa yang duduk kat Ipoh..Wajib turun!!!

Sapa-sapa yang sayang nyawa anak bini,sayang nyawa awek-awek dan janda-janda...Wajib turun!!!

Kahkahkahkah!!!

Sapa-sapa yang tak dapat nak pi Himpunan Anti-Lynas ari tu boleh hadirkan diri di Ipoh,Perak..

Pasepa kena turun?

Sebab besok (8/4/2012) ada Himpunan Anti Lynas di depan kilang Asia Rare Earth,Bukit Merah,Ipoh..Harap maklum ya..Bukannya di Bukit Merah Laketown Resort...Hahahahaha...Masa berkumpoi lebih kurang jam 10 pagi..

Aku bubuh peta bagi hangpa paham...Tapi peta ni peta tempat berkumpoi..Berkumpoi lebih kurang antara jam 830pagi - 930 pagi di susur keluaq selepas Tol Jelapang...Pastu baru bergerak pi Bukit Merah...


Sok program santai...Boleh dikatakan macam berkelah laa..Haaa..Boleh bawak tikaq,bawak bekai nasik ka..Sapa-sapa yang boleh juai ayaq pasti laku...Hehehehe

Bawak la mak bapak mai..Kalo yang duduk berdekatan dan ada cerita-cerita menarik berkaitan kilang ni boleh sok datang kongsi-kongsi maklumat dan fakta...

Kita duduk sembang-sembang...Kita tukaq-tukaq nomboq tepon..Pastu sama-sama kita tumbangkan Barisan Natang...Wahahahaha

Friday, 6 April 2012

UMNO dan tentera kapiaqnya..Kahkahkah

Nampak gayanya UMNO dah mula siap-sediakan askar-askar IQ rendah untuk berperang di maya sempena PRU 13 ni..Wakakakaka...


Ini semua askar-askar yang sanggup wat apa saja untuk memenangkan Barisan Natang dan menghalalkan rampasan kuasa di Perak dulu..Puak-puak pencacai ni tak kisah jika depa terpaksa menghasilkan gambaq-gambaq yang terang-terang menghina ulama' dan mempermainkan ayat Al Quran..

Dalam ni ada pakar edit gambaq,ada pakar edit video,ada pakar manipulasi dialog dalam video dan ada jugak pakar yang pandai berhujah menggunakan ayat Quran tapi sebenaqnya sesat...Kehkehkehkeh

Bahang BERSIH 3.0 makin terasa

Mana-mana bloggers dan facebookers dah mula tampai logo BERSIH 3.0 kat wall depa..Boleh dikatakan dalam setiap posting yang facebookers buat akan terselit perihal BERSIH 3.0...

A. Samad Said dah bayangkan yang kita akan kumpulkan sejumlah 500 000 orang di Dataran Merdeka pada 28 April 2012...Tapi menteri kepada anaknya yang kurang ajaq plak tak bagi..Mampuih pi la kat dia..

Sebelum BERSIH 3.0.akan ada satu perarakan mansuhkan PTPTN yang menyasarkan 5000 orang mahasiswa dan NGO untuk terlibat dalam program tu..Mansuhkan PTPTN adalah sebagai 'warm up' ataupun pengenalan terhadap BERSIH 3.0..Perarakan Mansuhkan PTPTN jugak diadakan di Dataran Merdeka.

Apa pon aku nak tabek hormat dulu kat satu kampung ni..Gambaq ni aku dapat dari kawan aku yang duk kampong tu..Gambaq bawah ni sebagai tribute to BERSIH 3.0!!!


Kampong hangpa ada wat camni???Wakakaka

Ok,bawah ni plak dengan muka tak malunya aku lancaqkan logo dari anak Perak sempena BERSIH 3.0..Logo ni aku cilok dari FB..Sapa-sapa yang rasa tu rekaan dia,aku mintak hang halalkan..Hehehehehe


Aku nak menghasut ni..Anak Perak jangan takut nak turun..Semua mata sekarang tengah tertumpu ke Perak..Pikiaq balik la dah berapa kali isteri Rosmah turun ke Perak dan dah brapa kali jugak MB haramjadah pusing keliling Perak..Semuanya sebab nak kekalkan Perak..

Kalo Perak kembali kepada Pakatan Rakyat pas PRU 13 nanti,itu bermakna rakyat mengharamkan rampasan kuasa yang dibuat oleh Barisan Natang!!!Sekarang ni depa sanggup perabih duit untuk Perak semata-mata untuk menghalalkan rampasan kuasa dulu..Hangpa jangan lupa betapa kejamnya cara depa menjatuhkan kita di Perak..!!!

Thursday, 5 April 2012

Zambry Kadiaq dah gila meroyan,mencarut bukan-bukan!

Tengah syok-syok tengok TV3 suku,tiba-tiba timboi muka Zambry Kadiaq..Pelaq sungguh!

TV3 suku kata ada pemimpin pembangkang yang pi jumpa dan mintak maap dengan Zambry Kadiaq sebab tertipu dengan DS Nizar berkaitan surat yang ditulih oleh MB pilihan rakyat tu..

Aku harap sok sapa-sapa dari kalangan ADUN Pakatan Rakyat Perak boleh tanyakan soalan,siapa dia pemimpin pembangkang yang pi jumpa MB haramjadah ni!!!

Memang hangat hati bila tengok selamba ja muka Zambry Kadiaq menipu orang kampung dalam TV..Wehhh,kalo berani dedahkanla sapa pemilik syarikat Harta Makmur Sdn Bhd tu...Tak berani buang la teloq tu..Bodoh!Dasar kerajaan haram,perangai pon haramjadah!

(*)Allah benci penipu macam Zambry Kadiaq!!!Mampuih UMNO!!!

Rehatlah MUBARAK..Tua dah...


Dalam Malaysiakini ada menyebut yang Majlis Bekas Wakil Rakyat Malaysia (MUBARAK) teringin jugak nak calonkan ahli pertubuhan tu untuk bertanding dalam PRU akan datang..

Disarankan lebih baik bekas2 YB ni rehat saja lah..Abeskan pencen tu elok-elok..Pi la wat umrah ka,pi wat haji ka...Bawak bini makan angin ka..

Toksah la libat dah dalam pilihanraya ni...Bila masa mengundi datanglah mengundi pastu balikla..Bukan apa,takot nanti pas abes PRU,tak sampai 3 bulan dah ada plak PRK..Wakakaka....

Teruk sangat ka Barisan Natang sampai nak guna balik besi-besi buruk ni?Kahkahkahkah

Vale : Zambry Kadiaq ketaq teloq,rahsia dah terbongkaq!

Sidang DUN semalam bukan main panas pasai Projek Vale kat Teluk Rubiah...Zambry Kadiaq dengan garangnya mendedahkan surat sokongan dari DS Nizar terhadap projek tersebut yang bertarikh 17 Disember 2008 yang diutuskan kepada Pengarah Pemasaran Komersial Vale,En Renato Neves...

DS Nizar mengaku memang dia yang tandatangan surat itu dan surat itu memang benar dan sahih.. Tapi dalam masa yang sama DS Nizar plak menegaskan yang projek itu diluluskan ketika Zambry Kadiaq jadi MB bukan masa Pakatan Rakyat pegang Perak.

Untuk bagi hangpa paham lagi,memang di dalam surat itu seolah-olah menggambaqkan DS Nizar setuju Projek Vale dibina di Teluk Rubiah tapi yang sebenaqnya itu bahasa surat di mana DS Nizar membalas kembali surat yang diutus oleh En Renato Neves yang menyebut Teluk Rubiah..Itu hanya surat sokongan bukannya surat kelulusan atau pon satu perjanjian muktamad...Muktamadnya adalah Zambry Kadiaq yang luluskan projek tu bukannya DS Nizar...Ini memang sah!!!

DS Nizar plak dengan berwajah gembira memuji Zambry Kadiaq yang mendedahkan surat itu sebab dengan terdedahnya bukti itu maka ia membuktikan hubungan baik antara Kerajaan Pakatan Rakyat Perak dengan pelabur asing..

Sehubungan dengan itu,DS Nizar plak mencabar Zambry Kadiq mendedahkan surat-surat,dokumen-dokumen perjanjian dan minit-minit mesyuarat antara Vale dengan kerajaan BN yang dikepalai oleh Zambry Kadiaq..

Tambah parah bila Dato Ngeh Koo Ham plak mencabar Zambry Kadiaq mendedahkan siapa ahli lembaga pemgarah dan tuan punya syarikat Harta Makmur Sdn Bhd..Untuk makluman hangpa,tanah di Teluk Rubiah yang sekarang dibina kilang Vale itu adalah milik Harta Makmur Sdn Bhd...

Mesti hangpa tertanya-tanya,siapakah di sebalik syarikat Harta Makmur Sdn Bhd ni kan?Kat sini DS Nizar menggalakkan hangpa pi periksa sendiri dengan SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia) untuk dapat maklumat yang jelas dan tepat...

Kalo hangpa tau hangpa mesti terkejut...Hahahahaha...Tak payah la pi SSM..Kesian kat hangpa..Bawah ni mungkin membantu...Hehehehe


Kesimpulannya senang..Sekarang ni Pakatan Rakyat Perak dan NGO-NGO Alam Sekitar bakal jadi penderhaka..Bukan lawan dengan Barisan Natang tapi lawan sultan oooo..Wakakakaka

Antara Jamil Khir,Khalid Samad dan Hassan Aqidah!!!

Merata kampung Hassan Aqidah masuk...Merata ceruk dan ulu banat dia terjah...Kalo boleh dengan beruk-beruk dihutan pon hendak ditarbiyyahnya..Kahkahkahkah

Semuanya dengan satu tujuan,iaitu nak memburukkan PAS dan menakut-nakutkan orang Melayu perihal 'Kristianisasi"..

Menurut Khalid Samad,keberahian Hassan Aqidah mula amik berat pasai murtad ni pon hanya selepas dia dah tak dilantik menjadi Pesuruhjaya PAS Selangor tahun 2011...

Pendek kata,Hassan Aqidah bukannya benar-benar nak selesaikan kes murtad ni tapi sebagai sub-kontraktor UMNO dia cuba mempolitikkan isu murtad ni untuk menjamin PAS kalah teruk dalam PRU 13..

Motif dia senang ja..Bila PAS kalah dalam PRU 13,mesti semua orang akan pandang kepada dia dan dalam masa yang sama pasti dia akan cakap "Padan muka kat PAS sebab tak hargai aku dulu"....Wakakakaka...

Tapi yang peliknya,Hassan Aqidah beria sangat kata gerakan Kristianisasi semakin menular di Malaysia,tapi senator yang balas duit zakat kata lain plak..Hangpa baca bawah ni,soalan lisan dari Dr Mujahid kepada pak senator...
"Ini bererti segala dakwaan bahawa ‘gejala murtad’ sedang melanda negara Malaysia, khususnya murtad dalam erti kata orang Islam yang keluar Islam demi memeluk agama Kristian, adalah satu dakwaan yang tidak berasas kepada mana-mana fakta atau perangkaan statistik yang boleh diyakini. Ianya hanya satu dakwaan yang sengaja dihebohkan oleh golongan yang berkepentingan dan tidak berakhlak demi masa depan politik mereka" - YB Ir Khalid Samad


(*)Ulasan penuh hangpa baca kat website Khalid Samad...

Wednesday, 4 April 2012

ABU : Allah Benci UMNO!!!

Sebelum ni aku tulis Allah tak redha UMNO berkuasa di Perak...Tapi ari ni aku nak tulis yang Allah sememangnya benci UMNO!Wakakakaka

Sesungguhnya Allah Maha Berkuasa..Kalo Allah kata runtuh kain rentang muka Zambry Kadiaq tu maka akan runtuhlah seperti yang dikehendakiNya..Hangpa jangan lupa "Kun Faya Kun"

Apa?UMNO tak percaya dengan ayat Al Quran?Itu biasa..Kita semua tau yang UMNO banyak menolak Al Quran..Tapi gambaq bawah ni menceritakan segala-galanya..Ini bukan edit pakai Photoshop..Wakakakaka

Gambaq kiri waktu muka-mula pasang,gambaq kanan tu 3 ari lepas
Ni ha gambaq terbaru hari ni =)
Sebelum ni kain rentang berwajah Zambry Kadiaq tu cuma terkopek di sebelah kanan (gambaq atas) tapi ari ni abes terkoyak semua (gambaq bawah)...Kesiaannnn

Ini bermakna.....

Allah benci UMNO,Allah benci Zambry Kadiaq yang berpura-pura..Allahuakbar!!!

Bila Nik Abduh bersuara...


Mereka sering berhujah menolak PR kerana wujudnya DAP. Apakah mereka memejam mata bila mana:

1) Sebuah kerajaan tanpa penglibatan 'non-muslim' di negara kita adalah mustahil?

2) MCA lebih jelas menolak Islam berbanding DAP yang lebih sedia mendengar?

3) Hubungan PAS-DAP yang berprinsipkan hak kebebasan dan kesamarataan adalah lebih KUKUH dan ADIL berbanding hubungan UMNO-MCA yang berasaskan perkauman dan persetujuan bersama menolak ugama dalam politik?

4) Suara ulama dalam PAS lebih dihormati oleh DAP berbanding suara ulama UMNO oleh MCA, malah oleh pemimpin UMNO sendiri?

5) PKR terus setia menjadi jambatan yang menghubungkan dan merapatkan selisih pandangan di antara PAS dan DAP.

6) DAP di Pulau Pinang jauh meninggalkan GERAKAN di dalam membantu pentadbiran Islam melalui peruntukan kewangan dan sokongan rakyat.

7) PAS terus konsisten mempertahankan hak perlaksanaan Islam di bumi Malaysia walaupun dihujah oleh DAP, sedang UMNO hanya membisu dan dibisukan oleh MCA.

8) Gejala murtad menjadi-jadi sejak puluhan tahun dulu dan bukan bermula sedari tempoh 4 tahun pemerintahan PR di negeri-negerinya.

9) PAS memiliki suara non-muslim di dalam Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) yang menyokong perlaksanaan syariah untuk umat Islam. Dalam UMNO mana ada?

10) Rakyat,samada Melayu dan bukan Melayu yang semakin terbuka dan celik politik jelas menerima politik baru yang diperjuangkan oleh PR.

Jom, tukar dan ubah!

~Ustaz Nik Mohamad Abduh~

UMNO patut malu dengan kenyataan ni

Aku amik artikel ni dalam Sinar Harian edisi Perak bertarikh 4/4/2012,ari ni la...

Baca dan pahamkan...


Aku memang tabek la sama Cina ni...UMNO patut pi menuntut dengan dia..Kahkahkah

Aqiiidah dia lagi hebat dari orang UMNO...Malula oiii!!!Pencacai UMNO lahir-lahir ja dah Islam tapi perangai mengalahkan orang kapiaq!!!

Aku suka tang ayat dalam perenggan ketiga bila dia kata " Sikap gila jawatan diharamkan dalam PAS"!!!

Pencacai UMNO takkan suka kenyataan ni...Hangpa setuju???

Anda mati pucuk?Cuba ubat ni...Kekekekeke

Hangpa berisiko mati pucuk?Macam-macam ubat dah cuba tapi tak jalan jugak?

Aku cadangkan sila tengok gambaq bawah ni,mana tau boleh mengubah landskap kehidupan hangpa pasni?

Jangan bimbang tak brapa 18 SX pon..Wakakakaka


Apada..Ini bukan Arabian Night..Ini MAMAKian NIGHT...Kehkehkehkeh


Orang tua bawah ni mati pucuk kot?Usha baikkk punyaa...Kahkahkahkahkah


Aksi jijik yang akan kita tengok tak lama lagi

PRU 13 dah nak dekat...Duk terbayang-bayang keadaan bila hari penamaan calon...

Suma orang bersorak dan tak kurang yang mengejek..Provokasi!!!

Paling syok tengok ragam penyokong-penyokong parti terutamanya penyokong Barisan Natang...Kahkahkah

Depa ni la mulut paling busuk..Semua orang tau

Depa ni la yang duk suka tayang-tayang punggung..Pon semua orang tau...

Depa ni jugak yang suka mencarut dan maki-maki orang...Yang ni memang tak disangkal

Semua jenis perangai penyokong Barisan Natang aku tengok dah cuma yang aku nak tayang kat bawah ni memang aksi yang lain dari yang lain..Wakakakakaka

Ok,aku persembahkan.....Terbaek dari Ladang SKC,PRK Hulu Selangor!!!!


Kahkahkahkahkah...Geli oiiii!!!!

Tuesday, 3 April 2012

Majlis 'mengkekah' puteri UMNO???Wakakakaka

Tak patut ka aku bubuh tajuk lagu tu???Kahkahkahkah

Elok seket ja pakaian depa ni dari penari tiang aritu..Wakakakaka

Sapa punya majlis makan malam ni?PAS punya ka???

Hat tergedik-gedik macam pelacur pon ada..Jijik oiii!!!

Kalo nak wat bini camni baik mengucap dulu banyak-banyak...Hahahahaahaha


Tapi orang benak dia akan jawab.."Pakaian kami seksi tak bermakna kami ni jahat" takpon depaakan kata lagu ni "Elehh,yang bertudung labuh tu pon bukan baik sangat"

Pikiaq-pikiaqla...

Ishhh..Buruk sungguh aih!!!

Sudah-sudahla karaoke tu...Dah tua bangka oiii..Kuboq sudah kata mari...

Bawak-bawak la ngaji..Berzikir ka..Kalo nak karaoke pon nyanyilah lagu bentuk selawat ka..Ni tua-tua duk nyanyi lagu cintan-cintan lagi..Apa kejadahnya...

Untuk makluman,bawah ni majlis ramah mesra puak-puak UMNO Shah Alam...Ramah mesra ka ramaS mesra ka..Kehkehkeh

Mungkin tak salah tapi adab dan aqiiiiiidah tu kena jaga jugak...Nampak gaya hangpa suma ni kena ngadap Hassan Aqidah ni..Pi pebetoi aqiiiidah hangpa tu cepat!!!
Kalo pi jumpa Hassan Aqidah bawakla duit-duit baki minum kopi sebab satgi ada budak Hassan Aqidah akan pegang sampoi surat kosong...Paham-paham ja la...Wakakakakaa

Allah tak redha UMNO berkuasa di Perak???

Dah penat aku tulis pasai papan tanda provokasi depan markas PAS Bagan Serai ni...Nak tau cerita awai mai baca SINI...

Yang terbaru,lebih kurang 2 hari lepas banner muka Zambry Kadiaq kat papan tanda tu dah jadi lagu ni...Wakakakakaa
Klik la bagi besaq
Ada satu cerita..Sebelom ni ada cebeh seket kat banner ni yang puncanya sebab angin kuat tapi si pencacai UMNO wat laporan polis dan kata ada orang dengki..Zambry Kadiaq pon kata ada orang dengki bila dia nak bantu rakyat..Khak ptuihh!!!Kahkahkahkah

Bila dah ikat balik mana hat cebeh tu..Tengok-tengok yang terbaru dah jadi macam gambaq yang blah kanan tu...Apa plak agaknya pencacai haramjadah nak kata..La memang musim ujan,angin plak kuat...

Tu sebab dulu,orang-orang PAS kat sini dah suruh hangpa alih papan tanda ni pi tempat lain tapi sekoq-sekoq tengin!Dalam hati banyak benak!

Monday, 2 April 2012

MDK taja ceramah Hassan Aqidah???

Semalam memang hebat la ceramah Hassan Aqidah kat Batu 5...Memang kecoh la..Aku tabik sama orang Batu 5..Terbaekkk!!!!

Menurut sumber yang boleh aku percayai,keadaan paling kecoh bila Hafez Nordin (bekas KP PAS Pulau Pinang) bercakap...Aku pon tak pahamla..Menghentam PAS seolah-olah UMNO tu macam tuhan..Apa pon tadak salah...Celaka!!!

Dalam duk kecoh-kecoh tu,Hafez Nordin terus mintak tolong dengan polis supaya diamkan geng-geng yang bagi hingaq tu sebab dia takleh nak teruskan memfitnah PAS dan Pakatan Rakyat dalam keadaan bising...Wakakaka..Dia kata lagi,kalo depa tak diam jugak dia nak berenti ceramah dan pi balai nak wat report..Ek elehhh..Busuk broo!!!


Hangpa tengok gambaq bawah ni..hangpa perasan dak perkataan dan logo Majlis Daerah Kerian (MDK)???Aku berani cakapla,memang MDK yang taja segala persiapan pentas tu..Atas pentas tu plak ada muka Ketua Pemuda UMNO Bagan Serai,orang sini panggil dia Din Protokol..Tapi dalam majlis tu langsung tak disebut jawatan UMNO dia sebaliknya dia duk atas pentas sebagai Pengerusi Majlis Belia Kerian..

Kalo guna jawatan UMNO,jangan harapla boleh pakai kelengkapan dari agensi kerajaan ni...Muslihat yang senang dibaca orang..Hehehehe

Tibalah masanya Hassan Aqidah naik ke pentas...Macam biasa,setiap penghujung ayat dia pasti diulang 2 kali sebab nak tarik perhatian orang..Kehkehkeh

Aku malas nak ulas banyak sebab benda yang sama Hassan Aqidah akan ulang...Cuma beza seket sebab dia  boleh sebut sorang-sorang nama orang kuat dia waktu jadi ahli parlimen Parit Buntaq dulu..Bawah ni plak kaunter jadi ahli JATI..Ramai-ramai ni sumanya aqidah dah terpesong yang cuba diselamatkan Hassan Aqidah..Kesian...Banyak yang tua nak mampuih..Kahkahkahkah...


Hahahaha...Kahkahkahkahkah...Hassan Aqidah suh sorang pengikut dia tolong kutip derma...Mana-mana dia pi mesti dia akan lancarkan kutip derma..Tak derma takkan betoi aqidah tu kot...Kahkahkahkah

Gambaq Himpunan Selamatkan Teluk Rubiah

Sempat gak aku lari pi tengok Himpunan Selamatkan Teluk Rubiah kat Lumut,Sabtu lepas..Tengoklah gambaq-gambaq bawah ni...

Bawah ni plak gambaq banner-banner yang dipegang oleh tangan-tangan ghaib..Wakakaaka


Zambry Kadiaq kata DS Nizar pon ada terlibat dalam dokumen-dokumen syarikat Vale nih..Ni aku nak habaq,memangla nama DS Nizar ada sebab waktu zaman dia jadi MB Perak dulu,melutut-lutut dan merayu-rayu Vale mintak nak wat kilang depa kat Teluk Rubiah tapi malangnya DS Nizar tak bagi..

Tapi DS Nizar boleh izin hanya jika kilang tu dibina di Tanjung Hantu..Bermakna DS Nizar tak tolak pembangunan dan pelaburan luaq tapi DS Nizar lebih mementingkan mata pencarian nelayan kat situ..Selain itu,Teluk Rubiah sangat sesuai dijadikan pusat pelancongan..

Beria sangat Zambry Kadiaq bagi Teluk Rubiah tu kat Vale pasepa?Dahla Zambry Kadia tukaq status tanah tu dari tanah pelancongan ke tanah industri...Apakah rahsia di sebalik suma ni???Haaa...Saspen...!!!